CALIBRACIÓ DELS PRINCIPALS SISTEMES INTERACTIUS

CALIBRACIÓ DELS PRINCIPALS SISTEMES INTERACTIUS

CALIBRACIÓ DELS PRINCIPALS SISTEMES INTERACTIUS

Els sistemes interactius a vegades es “descalibren”, és a dir, perden la referència del dit o el llapis dins la pissarra. És molt important que la resolució i el format, és a dir l’aspecte de la imatge, sigui sempre la mateixa. També hem de ser conscients que si toquem el projector, per la raó que fora (canviar la bombeta, enfocar, un copet petit, o qualsevol altre motiu) el que succeirà és que modificarem l’orientació de la projecció i això farà perdre les coordenades i per tant quedarà la pissarra digital interactiva descalibrada.

Detallem a continuació com calibrar els tres sistemes interactius més comuns a les escoles catalanes, Smart Board, Prometehan i Epson. 

Pissarres Promethean.

como-calibrar-una-pizarra-prometheanLa majoria de les pissarres digitals interactives Promethean funcionen amb un llapis, (178, gamma 300 i 300Pro). El primer que hem d’observar és si el LED ubicat a la part superior esquerra estigui encès, doncs si no ho està, voldrà dir que la pissarra no està connectada al port USB del nostre ordinador. Un cop verificat aquest punt, aproparem el nostre llapis interactiu a la “piloteta” que tenim a la part superior esquerra i esperarem dos o tres segons. Tot seguit la projecció es tornarà de color blanc i ens demanaran que piquem sobre la pissarra amb el nostre llapis. Si ho fem, aniran apareixent creuetes que hem d’anar clicant amb el nostre llapis. Trobarem un total de 5 creuetes. Un cop finalitzat el procés la pissarra hauria de quedar correctament calibrada.

Hem de tindre present que la pissarra guardarà la calibració per aquest ordinador, però si treballem amb un altre, podria ser que s’hagi de tornar a repetir el mateix procés.

Smart Board.

Si del que es tracte és de calibrar una pissarra Smart Board SB680, la que disposa d’una safata amb 4 retoladors i un esborrador, haurem de clicar alhora els botons que hi ha al centre, just al costat de l’esborrador durant un parell o tres segons. Tot seguit apareixeran les creuetes de calibració. Haurem d’anar clicant una per una, sempre mirarem de fer-ho el més al centre possible.

Si no disposem de safata amb botonera, el més senzill és buscar en la part interior dreta la icona blava de Smart Board, clicar amb el nostre ratolí “botó dret”, i escollir l’opció d’orientar (si ho tenim en català), calibrar (si ho tenim en castellà).

Projectors interactius Epson.

Els projectors interactius Epson es poden calibrar o bé manualment o bé automàticament. Tant si és una opció com una altra, podem fer-ho amb el comandament a distància mitjançant aquest itinerari:

Menu / Extended / Auto Calibration

Si és el cas d’un canó interactiu antic (com podria ser l’Epson EB-450wi) no podrem fer-ho amb el comandament a distància, caldrà localitzar la icona del driver, que normalment trobem a la part inferior dreta del Windows, cliquem sobre la icona i escollim l’opció calibrar. En trobarem dos, una normal i una altra d’avançada. Tot seguit apareixeran uns punts que haurem d’anar seguint amb el nostre llapis interactiu.

Continguts relacionats

Caixa de connexions o caixa de control?

Caixa de connexions o caixa de control?

Ens trobem encara moltes escoles que ens pregunten quina diferència hi ha entre una Caixa de connexions passiva i una Caixa de control. Intentarem aclarir en aquest post quines són aquestes diferències, avantatges i inconvenients que ens podem trobar entre una Caixa de control i una Caixa passiva.

Deixa un comentari